Ontmoetingsbijeenkomst ‘SAMEN op weg in Eindhoven’ groot succes
16 februari 2016

Onder de titel ‘SAMEN op weg in Eindhoven’ organiseerden Ayhan Eren en Sjoerd Slaaf in samenwerking met onze stichting een succesvolle ontmoetingsavond. Naast het openingswoord door Jos van Nunen (bestuurder Lumens) en een plenair programma was er vooral volop ruimte voor speeddates tussen de aanwezige Eindhovenaren, vluchtelingen en mensen uit andere culturen. En ook de vluchtelingen vinden het een mooi initiatief. “Ik vind het een gezellige avond, ik leer mensen kennen en kan hier straks vrijwilligerswerk doen bij kinderen in voetbalteams. Ik ben gek op voetbal”, vertelt een vluchteling in het Engels. De sfeer zat er goed in en vele nieuwe contacten werden gelegd. Een avond die zeker een vervolg gaat krijgen.

De ontmoetingsavond is georganiseerd door Stichting Kennisplein, Stichting Prisma, Bewonersbeweging Vrede en Vriendschap en Vluchtelingenwerk Nederland.

Omroep Brabant en studio040  maakten een (beeld)verslag van deze boeiende avond.  Klik hieronder om deze te bekijken.

(Beeld)verslag Studio040

(Beeld)verslag OmroepBrabant